آیین نامه اجرایی

موسسه ی خیریه ی امام سجاد(ع) اهر

بسمه تعالی

این آئین نامه توسط هیأت مدیره مؤسسه مطابق با اساسنامه تأیید شده مؤسسه و شرایط موجود تهیه و به تأیید رسیده و تمام موارد آن لازم الاجرا می باشد.

اوصیکم بتقوالله و نظم امرکم ـ این وصیت مولای متقیان علی بن ابیطالب علیه السلام به تمام انسانها در هر عصر و زمان می باشد که به تقوی و پرهیزکاری و دوری از هرگونه برتری جوئی و همچنین نظم و انضباط در کارها وصیت می کند.

این دو، بزرگترین رمز موفقیت اجتماع بشری می باشد که نتیجه تقوی فروتنی و نتیجه نظم در کارها پیشرفت امور خواهد بود. این آن چیزی است که ما هم در اجتماع کوچک خودمان که مایه دلگرمی محرومان و دل شکستگان و یتیمان می باشد شدیداً به آن نیاز داریم و برای رسیدن به آن موارد چیزی را بعنوان آئین نامه داخلی بشرح زیر می آوریم که انشاء الله با عمل به آنها و مداومت بتوانیم خدمتگزار صدیق یتیمان و محرومان جامعه باشیم.

خانواده ها گروه تحقیق و رابطین را سمبل دیانت و فداکاری و پارسایی می شناسند رفتـار و گفتار آنها اثـر مستقیم روی خانواده ها خواهد گذاشت. راهی که قدم گذاشته ایم راه علی (ع) است اگر نیت و عمل هم دقیقاً با نیت و عمل علی (ع) مطابقت داشته باشد قطعاً در این حالت اثر آن فوق العاده خواهد بود نیت پاک و عمل شایسته و گفتار نیکو تأثیر زیادی در تربیت آنها خواهد داشت.

روش های تبلیغاتی از اهمیت خاصی برخودار است خیلی ها با هزینه کم تبلیغات وسیعی می کنند و موثر هم واقع می شود تشویق و ترغیب هر چه بیشتر اعضاء خانواده به مسائل دینی و تلاش و کوشش و بالا بردن آگاهی آنان و بررسی مسائل و مشکلات خانواده ها و کارنامه های تحصیلی فرزندان و تشویق آنها و اعطاء جوائز مناسب و ارزان قیمت کارساز خواهد بود تصمیم گرفتن در هر مورد نصف کار است باید تصمیم گرفت که کارکرد اگر بهترین روش هم نتیجه نداد بایستی مأیوس نشد بلکه راه دیگر و منطق دیگری انتخاب و با جدیت پی گیری نمود تا نتیجه مطلوب بدست آید . انشاء الله.

۱ـ مراجعه به خانواده ها بهیج وجه بصورت فردی نخواهد بود.

۲ـ دو نفر گروه تحقیق به خانواده ها مراجعه و پرسشنامه مؤسسه را با دقت تکمیل و نیازهای ضروروی خانواده ها را تعیین و در جلسات هیئت مدیره مطرح و در صورت تصویب اکثریت اعضاء هیئت مدیره مستمری برقرار و نیازهای ضروری برطرف خواهدشد.

۳ـ مشخصات خانواده و لیست مستمری ماهانه همراه چک در اختیار رابطین قرار داده می شود و قبل از پایان ماه بایستی مراجعه و پرداخت نمایند و هر ماه هم تغییرات خانواده را و نیازهای ضروری را گزارش نمایند.

۴ـ پرداخت مستمری یا هر نوع کمک دیگر با اخذ رسید از خانواده ها خواهد بود و حسابداری هر ماه پس از دریافت رسید ماه قبل و گزارشات لازم مستمری ماه بعد را پرداخت خواهد نمود.

۵ـ توجه به تربیت فرزندان و رعایت مسائل بهداشتی از طرف خانواده و تمیز نگهداشتن خانه و وسایل آن و تغذیه مناسب فرزندان از طرف گروه تحقیق و رابطین در موارد مناسب تذکر داده شود.

۶ـ بررسی امکان کارکردن افراد خانواده و تأکید بر زندگی آبرومند و کمک نگرفتن از دیگران و تشویق برای کار بطور مستمر.

۷ـ گروه تحقیق و گروه رابطین در صورتیکه همکار آنها گرفتار بوده و یا در دسترس نباشد می تواند برای انجام بموقع کار از یکی از اعضاء هیئت مدیره کمک بخواهد تا همراه آنها به خانواده مراجعه نماید تا وقفه در کار نباشد.

۸ـ جلسات هیئت مدیره حداقل ماهی دو بار و هر بار حداقل دو ساعت خواهد بود. دوشنبه اول هر ماه از ساعت ۳ الی ۵ و دوشنبه سوم هر ماه از ساعت ۳ الی ۵ بعد از ظهر.

۹ـ از مراجعین محترم یا اشخاصیکه فردی را معرفی نمایند آدرس دقیق و تلفن همراه اخذ شود و سعی شود از مراجعه مجدد افراد به دفتر مؤسسه و از مراجعه خانواده های تحت پوشش به دفتر حتی الامکان جلوگیری شود.

۱۰ـ در مراجعات و برخورد با اعضاء خانواده ها احترام و عزت خانواده ها حفظ شود.

۱۱ـ راه حل های ابتکاری گروه تحقیق و رابطین در مورد اداره خانواده ها بصورت کتبی ارائه شود.

۱۲ـ بیسوادان خانواده ها تشویق به سواد آموزی شوند.

۱۳ـ بغیر از رابطین و گروه تحقیق و اعضاء هیئت مدیره (همراه آنان) مراجعه افراد دیگر به خانواده ها از طرف مؤسسه بهیچ وجه صحیح نبوده مگر پس از طرح در جلسه هیأت مدیره و تشخیص ضرورت آن.

۱۴ـ هر یک از اعضاء هیئت امناء مسئولیت تأمین مالی مؤسسه را در حد امکان از طرف خود یا سایر اشخاص دیگر که می شناسند دارند و بایستی حداکثر تلاش را در این مورد بنمایند و اعضاء هیئت مدیره بایستی بطور مرتب از آنها پی گیری نمایند.

۱۵ـ بمیزان مستمری ماهانه که از طرف اشخاص خیر تعیین و پرداخت می شود خانواده های نیازمند پرونده خواهند شد در هر شرایط نباید تعداد خانواده ها و پرداختی به‌انها بیشتر از جمع درآمد ماهانه مؤسسه که از طرف خیرین پرداخت می شود باشد پرداخت های یکجا از طرف خیرین به موارد غیر از مستمری و هزینه های متفرقه و نیازهای ضروری و … مصرف خواهد شد.

۱۶ـ در شرایط فعلی میزان مستمری برای هر خانواده ماهانه پنجاه هزار تومان تعیین می شود که در صورت تصویب هیئت مدیره پرداخت خواهد شد و نسبت به شرایط، این مبلغ ممکن است کم یا زیاد شود.

۱۷ـ تحویل هر دو ماه دو کیلو گوشت به هر یک از خانواده هائیکه مستمری داده می شود در صورت پیشنهاد رابطین یا گروه تحقیق امکان پذیر می باشد.

۱۸ـ اولویت پرداخت مستمری و کمک به خانواده ها با توجه به اهداف اساسنامه به ترتیب:

الف) خانواده ایتام.

ب) جهیزیه

پ) استعدادهای درخشان

ت) مریض ـ مستمند

خواهد بود.

۱۹ـ در هر شرایط در صورتیکه مؤسسه امکانات مالی داشته باشد همه موارد هم می تواند جزو برنامه قرار بگیرد اگر امکانات کم باشد رسیدگی به خانواده ها هم ناچار با اولویت و درحد امکان خواهد بود.

۲۰ـ حداکثر سقف پرداختی در مورد تأمین جهیزیه حدود پنج میلیون ریال از طرف مؤسسه خیریه خواهد بود.

۲۱ـ برای نیازمندان به پیوند کلیه در صورت درخواست مسئول محترم حمایت از بیماران کلیوی حداکثر مبلغ پرداختی پنج میلیون ریال کمک خواهد شد.

۲۲ـ در مورد مریض های نیازمند در حد دکتر و دارو در صورت نیاز و اگر هزینه های بیمارستانی نیاز باشد یا هزینه های دارو زیادتر از مبلغ یک میلیون ریال باشد پس از طرح در جلسه هیأت مدیره و تصویب هیئت مدیره بیش از یک میلیون ریال هم پرداخت خواهد شد و تلاش خواهد شد از افراد خیر دیگر در این مورد کمک گرفته شود.

۲۳ـ هیأت مدیره سعی خواهد نمود در هزینه های بالا در هر مورد از افراد خیر در سطح شهر یا خارج از شهر کمک بگیرد و صورت تأمین هزینه از طرف اشخاص خیر اقدام نماید.

۲۴ـ کلیه پرداخت های مالی و هدیه های اشخاص خیر در دفتر امور مالی ثبت و هر سه ماه یکبار جمع دریافتی ها و پرداختی ها و هزینه ها در اختیار هیأت مدیره قرار داده شود.

۲۵ـ کلیه پیشنهادات و انتقادات افراد در هزینه ها جمع آوری و در جلسات هیئت مدیره مطرح و راه حل های مناسب ارائه و تصمیم گیری شود و از پیشنهادات و انتقادات موثر و مفید تشکر و قدردانی شود.

۲۶ـ از اشخاص خیر که حمایت مستمر از مؤسسه خیریه می کنند یا هدایای قابل توجهی به مؤسسه می دهند یا مبلغ قابل توجهی کمک می کنند تشکر و قدردانی شود.

* ۲۷ـ کلیه درآمدهای خانواده ها اعم از یارانه ـ کمیته امداد و کمک های دیگر دقیق نوشته شود تا در پرداختی به خانواده ها در نظر گرفته شود . جمع کل درآمد به خانواده در حدود ۱۰۰ هزار تومان ثابت و هر نفر ۵۰ هزار تومان، با شرایط خانواده می تواند کم یا زیاد شود .

۲۸ـ در پایان اسفند ماه معادل دو برابر مستمری پرداخت شده به خانواده ها داده خواهد شد (بعنوان عیدی)

۲۹ـ در شهریور ماه هزینه تحصیلی برای فرزندان خانواده ها که درس می خوانند در نظر گرفته شود برای هر محصل ۵۰ هزار تومان البته در صورت تأمین بودجه از طرف خیرین.

۳۰ـ تهیه کارت مشخصات خانواده ها و ثبت تغییرات در آنها.

۳۱ـ محل مناسبی برای تشکیل کلاسهای آموزشی در نظر گرفته شود تا از اشخاص صاحب نظر دعوت شود که در موارد لازم در مورد آموزش مهارت های زندگی و بهداشتی و … به خانواده های تحت پوشش یا سایر علاقمندان آموزش داده شود.

۳۲ـ دفتر مؤسسه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۲ بعد از ظهر دایر و به مراجعه کنندگان پاسخگو خواهد بود.

۳۳ـ تلاش برای فرهنگ سازی در سطح جامعه که بتوان هزینه های گل و هزینه های تشریفاتی مجالس ترحیم را برای هزینه کردن به نیازمندان واقعی در اختیار مؤسسه قرار دهند.

۳۴ـ تلاش مستمر هیئت مدیره و هیئت امنائ برای ایجاد منبع درامد مؤسسه غیر از کمک های خیرین اعم از اهداء تابلو تسلیت به مراسم یا غیره … .

۳۵ـ هر دو نفر رابط مسئول رسیدگی به حداکثر ۱۵ خانواده می باشد در صورت افزایش بایستی گروه رابط دیگری را اضافه کرده و مسئولیت خانواده ها را به آنها واگذار نمود.

۳۶ـ کمک هزینه تحصیلی برای استعدادهای درخشان پس از تحقیق گروه تحقیق و تصویب هیئت مدیره در حد معقول و نیاز ضروری خواهد بود در این مورد از خیرین دیگر هم بایستی کمک گرفته شود.

۳۷ـ کارنامه تحصیلی فرزندان خانواده های تحت پوشش بطور مداوم توسط رابطین بررسی و کمک های لازم در مورد ارتقاء تحصیلی آنان بعمل آید.

۳۸ـ برای هر خانواده افراد نزدیک و دلسوز با شماره تلفن مشخص و معرفی شود و همچنین از اصناف معتبر و بی غرض هم می توان وضع خانواده را تحقیق و سئوال کرد مشخص کردن اینها و تماس و ارتباط با آنها شاید مفید باشد.

۳۹ـ مطالب مطرح شده در جلسات در دفتر مخصوص ثبت و به امضاء حاضرین خواهد رسید و پی گیری موارد تصویب شده به عهده مدیر دفتر بوده و هر سه ماه یکبار مواردیکه در صورتجلسات تصویب شده ولی اجرا نشده تهیه و در جلسه هیأت مدیره مطرح شود.

۴۰ـ دقت و حساسیت هر چه بیشتر در رساندن کمک های خیرین به نیازمندان واقعی و رعایت اصل الاهم فی الاهم و تأثیر ندادن سفارشات هر شخص یا هر مقامی در تصمیم گیری و تنها در نظر گرفتن رضایت پروردگار در نظر خواهد بود.

۴۱ـ آقای علیرضا فرشاد مسئول پیگیری مصوبات هیئت مدیره در مورد تعمیرات ساختمان و رفع نواقص آنها و لوله کشی گاز و آب و … بوده و در هر مورد می تواند از اشخاص دیگر هیئت امناء یا هیئت مدیره هم کمک بگیرد.

۴۲ـ صداقت در گفتار و عمل برای تمامی اعضاء هیئت مدیره و هیئت امناء و دقت هر چه بیشتر در اخلاص و انجام تمام فعالیت ها فقط برای رضای خدا و پرهیز از هرگونه منیت و سوء استفاده شخصی از کارهای خیر خواهد بود.

۴۳ـ گروههای کاری در مورد عملی کردن تصمیمات هیئت مدیره تعریف و در موارد لازم با تشکیل جلسات مستمر تصمیمات ارجاع شده از طرف هیئت مدیره را پی گیری و اجرا خواهند نمود و در هر مورد می توانند پیشنهادات خود را برای اجرای بهتر ارائه نمایند.

الف) گروه کاری مالی و اداری

ب) گروه کاری تأمین جهیزیه

ت) گروه کاری تعمیرات ساختمان و لوله کشی گاز و آب و …

ث) گروه کاری ارتقاء سطح تحصیلی و استعدادهای درخشان

ج) گروه کاری پی گیری درمان بیماران

چ) تعداد گروه کاری در هر مورد حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر خواهد بود.